TIPS NASI GORENG SEDAP



RATE
You have to log in to rate this tips and guides.

Untuk membuat nasi goreng,gunakan nasi sejuk atau nasi yang dikeluarkan dari peti ais..
Ketika menggoreng pula,pastikan butir nasi  "melompat@meletup" dahulu di dalam kuali sebelum ditutup apinya.. Petua ni saya dapat dari rancangan masakan di tv..Selamat mencuba!

Reviews (displaying 7 of 11 )

From: spoon
13:32:35 (October 30, 2011)
to amsgl sy penah baca/dengar petua ni. caranya kuakkan nasi ke tepi kuali. yang tinggal sikit kat tengah2 kuali tu akan melompat/meletup.
From: amsgl
23:38:22 (July 28, 2009)
Betul ke butir2 nasi tu betul2 boleh melompat?. Selalunya bila nasi tu akan mula melompat; tengah menggoreng ke atau nasi tu dah nak kering?
From: leonna7
23:44:14 (July 10, 2009)
ya btul tu kenari.. pendek kata siapa saja mmg suka nasi goreng.. cpt di masak n senang di makan... :)
From: kenari
22:49:50 (July 10, 2009)
nasi goreng ni kegemaran ramai..dari yang muda hingga ke tua..orang tempatan juga orang asing..memang terkenal! kat tempat kami ni pun mereka panggil original name "nasi goreng" tak de nya gunakan atau alih bahasa cam benda2 lainnya.
17:26:51 (July 10, 2009)
betul2..bila takde idea lain ke..or nasik tengahari tadi tak habis ke.. bole la buat nasik goreng pulak :D
From: leonna7
16:46:40 (July 10, 2009)
saya harap tips ni dapat membantu kita semua untuk dapatkan nasi goreng yg lebih sedap dari biasa..lg pun bleh di katakan semua org pernah buat nasi goreng,btul x? ;)
From: leonna7
16:42:50 (July 10, 2009)
 
 
Resepi Sihat Yang Berkhasiat!

Tamin - Rasa Sekali, Hendak Lagi!
Other Tips & Guides by leonna7

FIM - Peneraju Kursus Seni Kulinari & Makanan
© TryMasak, 2009-2010. The TryMasak logo, mascots and tagline are registered trademarks of Geoflex Sdn. Bhd. All rights reserved.