language
KEK MARBLE
 
RATE
You have to log in to rate this recipe.





Ingredients

1 1/2 cawan gula halus

1 1/2 cawan mentega

3 cawan tepung gandum

1 sudu teh baking powder

5 biji telur

sedikit vanila

3 jenis pewarna yang berlainan

sedikit bancuhan susu tepung

Directions

- pukul mentega dengan gula hingga kembang

- masukkan sebiji demi sebiji telur dan di pukul lagi

- masukkan tepung,vanila dan baking powder

- bahagikan kepada 3 bahgian untuk 3 warna yang berbeza

- tuangkan ke dalam loyang @ bekas berselang seling atau berlapis

- dan bakar selama 35-45 minit

Reviews (displaying 7 of 25 )

From: 7370
15:50:18 (November 15, 2011)
kalau ada kenkawan yang pandai membuat corak kek marble yang cantik-cantik boleh lah share dengan kita kat sini....
From: 7370
15:48:21 (November 15, 2011)
di sebabkan hari tu i try resepi kek marble menjadi i pun buat kek nie masa hari raya haji 6 buku kek marble untuk orang kampung suka nya mereka.Hai! kenkawan jangan ragu -ragu untuk membuatnya memang cayalah resepi nie...
From: ainie
11:17:05 (November 3, 2011)
raya haji ni buat kek ni cool gak kan...jom!!
From: peach_tart
14:36:48 (November 1, 2011)
boleh je ayien..tapi saya suka warna asal lg..warna putih susu ngan warna coklat
From: ayien
09:54:18 (November 1, 2011)
pewarna ni boleh letak ikut suka n citarasa sendiri kan?
From: peach_tart
22:39:37 (October 31, 2011)
colourful kek marble dia..
11:42:14 (October 31, 2011)
yeke 7370.. nak try jugak lah macam ni! :D
 
 
© TryMasak, 2009. The TryMasak logo, mascots and tagline are registered trademarks of Geoflex Sdn. Bhd. All rights reserved.