QUICK CHICKEN QUESADILLAS
 
RATE
You have to log in to rate this recipe.
TryMasak This! [Add]


FIM - Peneraju Kursus Seni Kulinari & Makanan


Resepi Sihat Yang Berkhasiat!


Ingredients

bahan:
-2 1/2 cwn isi ayam yg tlh dikoyak2(shredded)*
-2/3 cwn pes tomato*
-1/2 cwn daun bawang*
-1 sk jintan putih *
-1/2 sk dried oregano* (tp saya xletak pn sbb xde stok kat rumah)
-1/2 sk garam*
-6 keping tortilla
-2 sb butter-cairkan
-2 cwn monterey jack cheese-shredded (saya modified pakai cheese mozarella je)
-sour cream @ guacamole (saya xguna pn ni)
Directions

cara:
-panaskan minyak..tumis pes tomato,dan masukkan semua bahan *..goreng sampai betul2 masak..
(bau dia mmg naik bila dh letak jintan tu)
-sapukan 1 side tortilla dgn butter cair
-sudukan ayam yg tlh dimasak tu atas tortilla kemudian taburkan cheese
-tangkupkan tortilla pastu bakar 200'c selama 10 minit (saya bakar atas dapur gas je,wat macam masak capati)
-ble hidangkn dgn sour cream n guacamole

*selamat memasak

Other recipes by cyano [more..]

Reviews (displaying 1 of 1 )

01:14:43 (April 6, 2012)
ni macam yang makan kat kedai arab tu kan? sedapnyee..tapi takde gambar takleh nak imagine :(
 
 
© TryMasak, 2009-2010. The TryMasak logo, mascots and tagline are registered trademarks of Geoflex Sdn. Bhd. All rights reserved.