AYAM MASAK ASPARAGUS
 
RATE
You have to log in to rate this recipe.
TryMasak This! [Add]


Mudah & Lebih Nilai


Rasa Asli Kari Sejati


Ingredients

  • 2 ketul dada ayam
  • 8-10 batang asparagus dibersihkan
  • 200 gm creme fraiche
  • 500 ml air
  • satu kiub pati ayam
  • 1 ulas bawang putih di potong dadu
  • 3 ulas bawang merah di potong dadu
  • sedikit minyak
  • 1/2 sudu besar tepung gandum
  • sedikit capsicum di potong
Directions

  1. Gaul tepung pada ayam hingga rata.
  2. Panaskan minyak di dalam kuali. Goreng ayam sehingga kekuning kuningan di kedua dua belah.
  3. Masukkan bawang dan goreng sehingga lembut dan naik bau.
  4. Masukkan air, kiub pati ayam dan creme fraiche. Tutup kuali dan kacau sekali sekala. Masak lebih kurang 10-15 minit.
  5. Masukkan asparagus dan capsicum. Masak hingga agak lembut.
  6. Siap!
Reviews (displaying 3 of 3 )

From: kenari
14:01:34 (May 6, 2010)
cold storage ada bbfly! I know sebab dah pernah beli kat sana... :)carrefour pun ada...
13:30:05 (May 6, 2010)
sedapnya ni... mana nak cari creme fraiche eh? cold storage ada? any substitute?
From: kenari
13:26:02 (May 6, 2010)
sangat lah mudah buat nya blogresipi..sekarang pun tengah musim asparagus kan?saya suka makan asparagus cook western style..
 
 
© TryMasak, 2009-2010. The TryMasak logo, mascots and tagline are registered trademarks of Geoflex Sdn. Bhd. All rights reserved.